fbpx

Woning kopen of verkopen? Zo vind je de juiste vastgoedmakelaar!

Een woning kopen of verkopen is een spannend proces en doe je natuurlijk niet zomaar. Daarom is een vastgoedmakelaar de sleutel tot een succesvolle (ver)koop. Hij weet met welke kosten je rekening moet houden en walst je doorheen het volledige proces. Zo kan jij op beide oren slapen!

Hoe vind je de juiste vastgoedmakelaar? Dankzij onderstaande checklist gaat de zoektocht naar jouw makelaars match van een leien dakje.

Vind de juiste vastgoedmakelaar: checklist

1. Hoe zet de makelaar de huizen in de kijker?

Een vastgoedexpert weet als geen ander dat een uitgebreide marketingstrategie essentieel is. Hij haalt alles uit de kast om – via verschillende marketingtools – je woning te doen opvallen bij potentiële kopers. Omdat niet alle kantoren dezelfde service bieden, is het belangrijk om onderstaande zaken te overlopen.

Surf naar de website en bekijk hoe het kantoor de huizen promoot. Zien de foto’s er professioneel uit? Aangezien een eerste indruk doorslaggevend is, is een opgeruimd en schoon huis heel belangrijk. Kijk ook eens naar de tekst bij de foto’s. Een professionele beschrijving is niet alleen foutloos geschreven, maar zet de troeven van de woning in de verf. Daarnaast controleer je of de makelaar een stapje verder is gegaan dan foto’s alleen. Zijn er bijvoorbeeld leuke filmpjes of aantrekkelijke drone beelden?

Niet alleen de website is cruciaal. Een goede makelaar publiceert het huis op verschillende immosites die relevant zijn voor de woonst. Ook beseft hij het belang van social media. Naast het posten op de eigen social media pagina, zet hij in op lokale advertenties. Zo trekt het pand meer geïnteresseerden aan. Tot slot versnellen één of meerdere bezoekdagen het verkoopproces.

2. Neemt de makelaar initiatief?

De perfecte makelaar beschikt over een ruime databank met kandidaat-kopers. Hij weet wat potentiële kopers zoeken en speelt kort op de bal. Hij belt actief mensen en legt onmiddellijk afspraken vast. Zo staan er al bezoeken gepland nog voor het huis te koop staat.

3. Hoe verloopt de communicatie?

Een goede service is de basis van een vlotte communicatie. Een degelijke makelaar luistert naar jouw behoeften en beantwoordt al je vragen. Helaas wordt communicatie vaak onderschat. Ga dus eerst na of hij snel je e-mails beantwoordt en of hij makkelijk telefonisch bereikbaar is.

4. Sterke kennis van de markt?

Of je nu een huis verkoopt aan zee of in de stad, de juiste makelaar kent de buurt als zijn broekzak. Door zijn grondige kennis en jarenlange ervaring, staat hij in voor een correcte schatting en een vlottere verkoop. Zo weet hij hoe jouw woning het best opvalt in de lokale markt.

5. Is de makelaar erkend?

Wil je de woning met een gerust hart verkopen? Geef dan de voorkeur aan een zelfstandige vastgoedmakelaar. Hij staat ingeschreven op het tableau van beroepsbeoefenaars en heeft de juiste studies en stages succesvol afgerond. Helaas werken immokantoren vaak met niet-erkende werknemers en stagiaires. Zij hebben weinig ervaring en hebben het studietraject nog niet afgewerkt. Als je de verkoop in handen geeft van een zelfstandige makelaar, ben je zeker van een correcte en professionele afhandeling.

Kortom, is de match made in heaven?

Tot slot ga je af op je gevoel, die vertrouwensband moet er zijn. Het is belangrijk om een klik te hebben. Je moet tenslotte samen door één deur kunnen – en dan het liefst de voordeur van je huis. De juiste makelaar is benaderbaar, vriendelijk en behandelt je op een professionele manier.

Op zoek naar een vastgoedmakelaar op wie je kan bouwen?

Heb jij even geluk, want er zit een professionele, ervaren vastgoedmakelaar aan de andere kant van je scherm! SEYS Vastgoed biedt een snelle, efficiënte en zorgeloze verkoop. Bovendien staat een persoonlijke en professionele aanpak bij ons centraal. Met kantoren in Diksmuide en Koksijde zijn wij dé regiospecialist. Contacteer ons vrijblijvend en wij komen graag langs voor een (vast)goed gesprek!Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten