fbpx

Wandelen in de Polders: een oase van rust en groen

Wandelen in de Polders een oase van rust en groen

Welkom in de West-Vlaamse Polders, waar één vierde van het oppervlak bestaat uit groen en waar pittoreske dorpjes het landschap versieren. Deze streek is een oase van rust, veel natuur en landbouw. Ook wandelen in de Polders? Trek je comfortabele wandelschoenen aan en neem je fototoestel bij de hand. Geniet van de adembenemende vergezichten en vergeet niet om af en toe te stoppen voor een natje en een droogje!

Op een boogscheut van de kust

De Polders lopen parallel met de kustlijn en strekken zich uit van het noorden tot het westen van de provincie. De streek begint achter de duinen en gaat zo’n vijftien kilometer landinwaarts. De ‘zjì’ – zoals de mensen die wonen in de Westhoek en omstreken het zo mooi uitspreken – ligt dus vlakbij. De gezonde zeelucht opsnuiven doe je bijvoorbeeld op het lange zandstrand van De Panne of in het bruisende Oostende.

Onthaast tijdens het wandelen in de Polders

Zin om je hoofd leeg te maken in een prachtige natuurrijke omgeving? Perfect! Ga dan wandelen in de Poldersenontdek de verrassende wandelpaden doorheen de velden. Een aanrader is de Uitkerkse Polderwandelroute, één van de laatste open ruimtes aan onze kust.

Zowel in de zomer als in de winter is deze vlakte een trekpleister voor zeldzame vogels. Jaarlijks overwinteren er duizenden vriezeganzen. Daarnaast is het de vaste broedplaats voor weidevogels.

Rustig wonen in de Westhoek

Wist je dat de Westhoek en de Polders elkaar gedeeltelijk overlappen? De Westhoek beslaat de arrondissementen Diksmuide, Ieper en Veurne en het Franse Duinkerke. Als jij komt wonen in de Westhoek, bestaat het landschap dus uit polders, beboste heuvels, duinen en heel wat gezellige dorpjes. Daarbij sta je vliegensvlug over de grens in Rijsel, waar de Eurostar of de TGV je naar andere oorden zoals Londen of Parijs brengt.

Waterplezier

De regio ontdekken doe je niet alleen met de fiets of te voet, maar ook vanop het water. Een boottocht op de Ijzer – die dwars door de Westhoek stroomt – is de ideale uitvalsbasis om de Polders op een andere manier te verkennen. Neem de boot vanuit het gezellige Diksmuide en spring eens binnen bij de bakker voor een smeuïge Diksmuidse boterkoek!

Smullen van streekproducten

Over lekkernijen gesproken… dat liefde door de maag gaat, weten de mensen die in de Polders en de Westhoek wonen maar al te goed. Laat je verrassen door de gekende en minder gekende streekproducten. Proef van ambachtelijke siropen en confituren, geitenkaas en vers gedraaid hoeve-ijs. Bierliefhebbers kunnen dan weer terecht in de vele brouwerijen zoals De Dolle Brouwers en Brouwerij Verstraete. Maar niet te gulzig, want daarna is het opnieuw tijd om de kuiten in te smeren en verder te wandelen in de Polders!

Op zoek naar vastgoed in de Polders?

Overweeg je om te wonen in de Westhoek of een andere prachtige West-Vlaamse locatie? Neem dan vrijblijvend contact op met SEYS Vastgoed. We zijn gespecialiseerd in de verkoop  van residentieel vastgoed en tweede verblijven aan zee. Bovendien zijn wij expert als het gaat over investeren in vastgoed. Met kantoren in Diksmuide en Koksijde zijn we actief over de volledige Westkust, de Polders en regio Oostende.

Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten