fbpx

Wat te doen in De Panne: onze 5 leukste tips

Wonen in De Panne, dat is uren onbezorgd slenteren op het brede zandstrand en naar hartelust genieten van het betoverende duin- en boslandschap. Sportievelingen komen aan hun trekken dankzij het actieve buitenleven en wagen misschien wel een poging tot het snelle zeilwagenrijden.

Bewonder in de zuidelijkste badstad van België de typische villa’s en cottages uit het gouden tijdperk. Of sta je liever oog in oog met Kabouter Plop? We geven je onze 5 leukste tips over wat er te doen valt in De Panne!

De leukste tips om te doen in De Panne

1. Flaneer tussen typische villa’s en cottages

We nemen je mee op een nostalgische trip naar de tijd van de Belle Epoque. De glamoureuze buitenverblijven in de Dumontwijk – een eerbetoon aan architect Albert Dumont – dateren uit het eind van de negentiende en begin twintigste eeuw. Deze beschermde luxe woningen met zicht op zee werden gebouwd op de toppen van de toenmalige duinen. Wandel door deze kronkelende wijk en laat je meeslepen in de leefwereld van de vroegere Vlaamse en Engelse jetset. Het is bewonderenswaardig hoe goed de ruime huizen, dankzij de renovaties, in hun originele staat bewaard zijn.

2. Geniet van de gezonde buitenlucht

Er gaat weinig boven een langgerekte strandwandeling. Maar er is meer. Véél meer! Wie een glimp van de Sahara wil opvangen, moet daarvoor niet naar het verre Afrika. Het Westhoekreservaat – het oudste natuurreservaat aan onze kust – trakteert je op een indrukwekkend duinlandschap, bevat honderden soorten planten en biedt verscheidene wandelpaden.

Meer fan van een gemengd natuurschilderij? De Oosthoekduinen en de Houtsaegerduinen vormen een groot duin- en bosgebied, ideaal om te wandelen en te ravotten. Wie in de zomer wat schaduw wil opzoeken, gaat best naar het rustige Calmeynbos. Daarnaast zijn de vijvers Markey in het mooie Adinkerke geliefde ontmoetingsplaatsen voor jong en oud.

3. Zoek de actie op

Voor wie niet graag stilzit, valt er genoeg te beleven. Snelheidsduivels vinden hun gading bij het zeilwagenrijden. Dit is de snelste zeilsport waarbij professionals 125 kilometer per uur kunnen behalen. Verder behoren surfen, kajakken, zwemmen, vissen en wandelen tot enkele van de sportieve mogelijkheden.

4. In De Panne is het pittoreske Noord-Frankrijk nooit ver weg

Enkele kilometers verder sta je al met je voeten in het noorden van ons buurland. De Panne is de perfecte locatie voor wie de verrassende natuur van Noord-Frankrijk wil ontdekken. Schilderachtige dorpjes, imposante witte kliffen, een ruige brede kust met duinen en een prachtige wandelomgeving. Denk maar aan de Opaalkust, Cap Griz Nez en Cap Blanc Nez. Bonjour, zuiderburen!

5. Familieplezier in Plopsaland

Plopsaland is hét themapark bij uitstek voor jong en oud. Samson en Gert, K3, Maya De Bij en hun vriendjes verwelkomen je met veel plezier tijdens een familiedag. Zoek je graag verfrissing op? Voor een onvergetelijke dag vol waterpret en glijbanen ga je naar Plopsaqua.

Op zoek naar vastgoed in De Panne?

Je eigen woning aan de kust, het is de droom van velen. Elke dag de gezonde zeelucht opsnuiven en steeds strand en zee binnen handbereik. Begin je ook al te dagdromen? Gelukkig heeft De Panne heel wat oogstrelend vastgoed te bieden. SEYS Vastgoed is gespecialiseerd in de verkoop van residentieel vastgoed en tweede verblijven aan zee. Bovendien zijn wij expert als het gaat over investeren in vastgoed. Met kantoren in Diksmuide en Koksijde zijn wij actief over de volledige Westkust, de Polders en regio Oostende. Bekijk hier ons woningaanbod aan zee.Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten