fbpx

Wat te doen in Oostende: onze 4 boeiende tips

Zeg niet zomaar badstad tegen Oostende. De rijke en mondaine geschiedenis als Koningin der Badsteden hangt er nog voelbaar in de lucht. Daarnaast werpt Oostende zich op als dé Stad aan Zee, waar altijd iets te beleven valt. Behalve een schitterend decor van zee, strand en duinen heeft de levendige badplaats je veel te bieden. Wij geven je onze 4 boeiende tips over wat er te doen valt in Oostende!

Uitzoomen op Oostende

Als we even uitzoomen op Oostende, komen we tot de vaststelling dat de stad uit 3 grote delen bestaat. Om te beginnen is er het bruisende centrum waar de meeslepende ambiance ervoor zorgt dat verveling is uitgesloten. Vervolgens vind je de rust in Mariakerke, waar je in een beachbar geniet van een heerlijk drankje met de voeten in het zand. Tot slot werd de oude haven getransformeerd tot een nieuwe, hippe stadsbuurt dat Oosteroever heet. Deze trendy wijk omvat hoogstaande architectuur en uniek vastgoed in Oostende. Geen wonder dat het bij velen kriebelt om te verhuizen naar Oostende!

De boeiendste tips om te doen in Oostende

 1. Bewonder de beeldende kunst aan zee

In Oostende schitteren zeven prachtige kunstwerken die deel uitmaken van het Beaufort Beeldenpark. Eén van die blikvangers is het steenmannetje. Het doet je denken aan die gekende opeengestapelde stenen. Doorgaans nemen we aan dat ze herkenningspunten zijn voor verdwaalde wandelaars, maar verscheidene culturen geven ze een spirituele betekenis. Op de golfbreker van Oostende bewonder je een uitvergroot steenmannetje dat symbool staat voor de klimaatverandering. Ieder blok vertegenwoordigt een stad die dreigt overspoeld te worden. De grootte representeert het bevolkingsaantal.

2. Beeldschone natuur en een stukje geschiedenis ineen

Het provinciedomein Raversyde beschikt over beeldschone natuur en een bezoek is dé gelegenheid om ondergedompeld te worden in een stukje geschiedenis. Het gebied bestaat uit water, rietvelden, uitgestrekte graspartijen, vochtige hooilanden, allerlei planten en bossen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden de Duitsers er een deel van hun Antlantikwall, een verdedigingslinie over de volledige kuststrook van de Noordzee. Je begeeft je er door goed bewaarde bunkers en loopgraven en komt zo observatieposten en oude geschutstellingen tegen. Ook het paviljoen waar Prins Karel – de broer van Leopold II – vertoefde, vind je hier.

3. Kilometers fietsplezier in en rond Oostende

Fietsen is één van de leukste manieren om de Stad aan Zee en het groene hinterland te ontdekken. Dankzij het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk zijn de mogelijkheden eindeloos. Rijd bijvoorbeeld door het Geuzenbos en het Krekengebied en pik een deel van Raversyde mee. Je eigen fietsroute plannen kan makkelijk met de online fietsrouteplanner.

4. Bomvol cultuurprogramma

Dat de trekpleister aan de Noordzee een royaal cultuurprogramma heeft, staat als een paal boven (zee)water.

Neem een kijkje bij Fort Napoleon, een imposant fort dat verscholen ligt in de duinen van de Oosteroever. Dit fort is het belangrijkste militaire bouwwerk in België uit de tijd van Napoleon.

Ijslandvaarder Amandine is een schip dat omgebouwd werd tot museum. De boot geeft een zo authentiek en realistisch mogelijk beeld van het ruige leven van de vissers, toen ze naar het buitengewoon koude Ijsland vaarden. Door de levensgrote poppen, geluiden, geuren en aankleding heb je écht het gevoel dat je aan het varen bent.

Over schepen gesproken, het oude zeilschip Mercator isabsoluut een visite waard. Het opleidingsschip maakte ooit 54 reizen en is intussen een leerrijke ervaring voor jong en oud. Na een interactieve rondleiding, kan je je echt iets voorstellen bij het leven op zee. De driemaster ligt in de haven van Oostende en is een beschermd monument.

Museumliefhebbers voelen zich thuis in Mu.Zee. Het museum is de enige plaats voor hedendaagse en moderne kunst uit België. De verzameling omvat kunst vanaf 1830 tot de dag van vandaag. Wie Oostende zegt, zegt automatisch Kursaal Oostende. Het casino is de grootste van Europa. Op het podium van de charmante concertzaal traden al tal van nationale en internationale artiesten op.

Op zoek naar vastgoed in Oostende?

Wil jij ook graag verhuizen naar Oostende? Wie weet ligt het prachtigste stukje strand van België binnenkort aan jouw voordeur. SEYS Vastgoed is gespecialiseerd in de verkoop van residentieel vastgoed en tweede verblijven aan zee. Bovendien zijn wij expert als het gaat over investeren in vastgoed. Met kantoren in Diksmuide en Koksijde zijn wij actief over de volledige Westkust, de Polders en regio Oostende. Bekijk hier ons woningaanbod aan zeeRecente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten