fbpx

Wat te doen in Diksmuide: historische stad vol natuurpracht

Vroeger stond Diksmuide vooral bekend om het oorlogsverleden. Intussen ademt de stad gezelligheid en kan je er genieten van een rustige omgeving langs Vlaamse velden. Dat het er prachtig wonen is, bewijst het aantrekkelijk aanbod van vastgoed in Diksmuide. Uitwaaien doe je te voet, met de fiets of vanop het water. Ook lekkerbekken komen aan hun trekken dankzij de heerlijke artisanale producten. Wie weet worden jouw smaakpapillen binnenkort ook geprikkeld door een lekker fris streekbiertje?

Dat Diksmuide heel wat in zijn mars heeft, bewijzen we in dit artikel. Lees hier onze verrassende tips over wat er te doen valt in Diksmuide!

Wat te doen in Diksmuide: onze verrassende tips

Wandel door het historische centrum

Sfeer en gezelligheid, dat is wat je vindt op de prachtige Diksmuidse grote markt. Neem plaats op één van de talrijke terrasjes en werp intussen een blik op het bladgouden beeld ‘Manneke uit de Mane’, dat symbool staat voor de Vlaamse humor. Ook het witgeschilderde begijnhof verraadt het rijkelijk gevulde verleden van de stad. Volg de klinknagels op de grond en leg zo een parcours van 3 kilometer af langs de meest pittoreske hoekjes en het charmante vastgoed van Diksmuide.

Ontdek Diksmuide met de fiets of vanop het water

Een boottocht op de Ijzer – die ontspringt in Noord-Frankrijk en zo’n 80 kilometer verder uitmondt in de Noordzee – brengt je doorheen het landschap van de Polders. Ben je avontuurlijk aangelegd? In de jachthaven Portus Dixmuda huur je zelf een bootje of kajak. Plezier gegarandeerd! Als je zin hebt in een heerlijke rustige fietstocht, is Diksmuide de place to be. Je hoofd leegmaken doe je tijdens het eindeloze fietsen langs rustige en verkeersluwe wegen. Er zijn talloze routes, waaronder de bierfietsroutes, thematochten en de Ijzerhoevenroute.

Proef de typische streekproducten

Wist je dat de stad aan de Ijzer ook wel de boterstad genoemd wordt? De Diksmuidse boter is één van de bekendste producten van de regio. Bijgevolg kunnen de smeuïge Diksmuidse boterkoeken veel liefhebbers bekoren. Of wat denk je van ambachtelijke confituur, stevige streekbieren, huisgemaakte koekjes en vers gedraaid ijs? Het watertanden kan beginnen…

Sta even stil bij het verleden

De alombekende leuze AVV-VVK oftewel ‘Alles Voor Vlaanderen – Vlaanderen Voor Kristus’ prijkt nog steeds hoog aan de Ijzertoren, waar sinds enkele jaren het Museum Aan den IJzer huist. Iedereen die een bezoek brengt, krijgt een duidelijke boodschap: nooit meer oorlog!

Het monument was oorspronkelijk een herdenking voor de Vlaamse gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, maar werd na een aanslag na de Tweede Wereldoorlog opnieuw gebouwd. Beklim zeker de toren tot het hoogste punt, waar je een schitterend panorama hebt over Diksmuide en de Westhoek. Ook de loopgraven van de Dodengang doen je nog even terugdenken aan het aangrijpende verleden. Op een interactieve manier en aan de hand van persoonlijke verhalen van gesneuvelden achterhaal je de historie van de Dodengang.

Spot vogels in de Blankaart

De Blankaart is een uitgestrekt moerassig gebied waar natuurliefhebbers absoluut hun gading vinden. Wedden dat je hier een roofvogel zal spotten? Het Blankaartpad brengt je langs uitkijktorens, weilanden en rietmoerassen. Ervaar de Blankaart al wandelend, fietsend of met de fluisterboot. Dit bootje beweegt bijna geruisloos over het water zodat je de natuur verkent zonder de dieren te storen.

Op zoek naar vastgoed in Diksmuide?

Sta je ook te popelen om Diksmuide beter te ontdekken? SEYS Vastgoed is gespecialiseerd in de verkoop van residentieel vastgoed en tweede verblijven aan zee. Bovendien zijn wij expert als het gaat over investeren in vastgoed in Diksmuide. Met kantoren in Diksmuide en Koksijde zijn wij actief over de volledige Westkust, de Polders en regio Oostende. Bekijk hier ons vastgoedaanbod in Diksmuide.Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten