fbpx

Huis kopen, renoveren en met winst verkopen: 5 tips voor succes

Huis kopen, renoveren en met winst verkopen: 5 tips voor succes

Een woning kopen, opknappen en met winst opnieuw verkopen: het is een veilige manier om geld te verdienen. Instapklare woningen zijn zeer gegeerd bij gezinnen die geen zin hebben om zelf te renoveren en bij investeerders die hun vermogen willen uitbreiden zonder er al te veel tijd in te steken. Bovendien biedt de markt een groot aantal interessante renovatiewoningen. 

Hoe begin je aan zo’n project zodat het een schot in de roos wordt? Lees snel verder voor onze 5 slimme tips voor succes!

1. Focus op rendement

Concentreer je op het opknappen van ruimtes die écht het verschil maken. Neem bijvoorbeeld de keuken en badkamer: twee plekken waar we dagelijks veel tijd doorbrengen. 

Potentiële kopers tonen vaak meer interesse in een woning waar deze ruimtes al gemoderniseerd zijn en willen daar doorgaans meer voor betalen.

2. Inspecteer de woning vooraf grondig

Voordat je de knoop doorhakt, is het van groot belang om een grondige inspectie in het huis uit te voeren. Problemen zoals waterschade wil je bijvoorbeeld vermijden. Ook is het essentieel om te weten of er asbest aanwezig is. Dit schadelijke materiaal wordt vaak nog aangetroffen in oude daken en diverse soorten isolatie. Tegenwoordig is het verplicht voor verkopers van panden die voor 2001 zijn gebouwd om een asbestattest voor te leggen.
Tip: Neem onze checklist mee tijdens je bezoek zodat je geen belangrijke vraag over het hoofd ziet.

3. Vraag premies aan

Bepaalde premies geven je een financieel duwtje in de rug. Denk aan de VerbouwPremie. Deze premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest. De VerbouwPremie dekt een hele reeks aan werkzaamheden, waaronder het dak, de buitenmuur, vloer, ramen en deuren, binnenrenovatie, elektriciteit, sanitair en energie-efficiënte oplossingen. Wie in aanmerking komt, kan een terugbetaling tot 40% verwachten van de goedgekeurde facturen.

Daarnaast bestaan er ook specifieke subsidies voor individuele investeringen, zoals dakisolatie, zonnepanelen en beglazing.

4. Kies de juiste buurt

Het is interessant om een pand in een lage prijsklasse in een populaire buurt op de kop te tikken en te renoveren. Zo ontstaat er ruimte om de waarde van het pand goed op te drijven. Experts analyseren onder andere vergelijkbare verkopen binnen een specifieke buurt om de waarde van vastgoed te schatten. 

Als een bepaald pand al de hoogste prijs heeft in de hele buurt, kan je niet veel ondernemen om de waarde ervan makkelijk te verhogen. Als de woning daarentegen laag geprijsd is voor die specifieke locatie, kan je dit opknappen en de waarde ervan vergroten.

5. Maak je woning duurzaam

Een energie-efficiënte woning is erg geliefd bij potentiële kopers. Duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en een nieuwe condensatieketel zorgen ervoor dat de toekomstige eigenaars besparen op energiekosten. Bovendien moeten ze de werken niet meer zelf uitvoeren. Een woning met een goede EPC-score is erg populair, draagt bij aan de waardestijging en zal sneller verkocht worden.

Over SEYS Vastgoed

SEYS Vastgoed helpt je met het vinden van een woning zodat jij vol goesting kan starten met je renovatieproject. Achteraf de woning verkopen? Ook hier staan wij opnieuw aan je zijde. Een professionele en persoonlijke aanpak staat altijd centraal. Met kantoren in Diksmuide, Koksijde en Oostende zijn wij actief over de volledige Westkust en de Polders.

Heb je nog vragen? We beantwoorden ze graag en staan vrijblijvend voor je klaar. Neem vandaag nog contact op!Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten