fbpx

Waar moet je op letten als je een huis koopt?

Waar moet je op letten als je een huis koopt_SEYS Vastgoed

Heb je een huis gevonden dat perfect bij je wensen en budget past? Spannend! Wie weet nestel jij je binnenkort in je gloednieuwe appartement met zeezicht. Of heb je je oog laten vallen op een knus stekje met een lapje grond voor je favoriete viervoeters? Hoe dan ook, vooraleer je de knoop doorhakt is het belangrijk om je goed te informeren en advies in te winnen. Want waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van je huis? Dankzij deze 6 waardevolle tips weet jij waar je op moet letten als je een huis koopt! Deze tips zijn slechts een tipje van de sluier. Wil je een handig overzicht om mee te nemen tijdens bezoeken? Bekijk hier onze gratis onmisbare checklist!

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van je huis: 6 waardevolle tips

Verken de buurt

Ga van tevoren na wat er in de buurt te beleven valt. Wil jij graag met de fiets of te voet overal naartoe? Hoe ver zijn de school, de opvang, de supermarkt, de fitness en de bushalte? De Mobiscore geeft aan hoe goed je toekomstige droomhuis scoort qua mobiliteit. Hoe hoger de Mobiscore op een schaal van 0 tot 10, hoe vlotter de bereikbaarheid en hoe lager de impact op het milieu.

Zorg dat je er snel bij bent

Je hebt het vast al ondervonden: de huizenmarkt gaat razendsnel. In sommige gemeenten worden woningen in een vingerknip verkocht nog voordat ze online geplaatst worden. Zorg dus dat je makelaar op de hoogte is van je wensen. Zo krijg je een seintje als er voor jou iets interessants op de markt komt.

Zie je online een woning verschijnen waarvan je hart sneller begint te kloppen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Wie weet ligt je droomhuis binnen handbereik!

Neem de onmisbare checklist mee

Op welke technische zaken moet je letten als je een huis koopt? Kijk bijvoorbeeld eens naar boven: zie je gaten of liggen er losliggende pannen op het dak? Heb je de staat van de dakgoten gecontroleerd? Is het voegwerk in orde? Allemaal geen evidente zaken waar je zomaar aan denkt. Wil je op zeker spelen? Houd dan ‘de checklist voor de aankoop van je droomwoning’ bij de hand. Bekijk hier deze onmisbare checklist!

Breng een weldoordacht bod uit

Een weloverwogen bod uitbrengen is geen nattevingerwerk. Wees achteraf niet teleurgesteld omdat je bod veel te laag of te hoog was en laat je begeleiden door een professional. Zo ben je 100% gegarandeerd van een correcte prijs. Je makelaar kent de markt als zijn broekzak en kan dus vergelijken met andere, gelijkaardige woningen.

Denk aan het klimaat

Een milieuvriendelijke aanpak is tegenwoordig niet meer weg te denken. Vergeet dus niet op de EPC-waarde te letten als je een huis koopt. Dit energielabel geeft je een beeld van de energieprestaties. Hoe lager het EPC, hoe beter je huis geïsoleerd is. Zo krijg je een zicht op je energiekosten en eventuele renovaties die nodig zijn om de woning energiezuinig(er) te maken.

Doe beroep op deskundig advies

Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van je huis. Wil je geen risico’s nemen? Doe dan beroep op de juiste vastgoedmakelaar.

Over Seys Vastgoed

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van je huis? Geen nood, SEYS Vastgoed is dé betrouwbare vastgoedpartner die je ondersteunt en begeleidt. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van residentieel vastgoed en tweede verblijven aan zee. Bij SEYS Vastgoed mag je rekenen op een snelle, efficiënte en zorgeloze (ver)koop. Met kantoren in Diksmuide, Koksijde en Oostende zijn wij actief over de volledige Westkust en de Polders. Bekijk hier ons aanbod in woonvastgoed en bekijk hier onze woningen aan zee.Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten