fbpx

Opbrengsteigendom kopen? Het juiste pand vinden doe je zo!

Opbrengsteigendom kopen_ Het juiste pand vinden doe je zo!

Een opbrengsteigendom kopen is de ideale manier om je spaarcenten winst te laten opleveren. Meer zelfs, investeren in vastgoed biedt tegenwoordig een dubbel rendement. Hoezo? Door je woonst te verhuren, geniet je van vaste huurinkomsten. Daarnaast blijft de waarde van je beleggingspand stijgen.

Een woning aanschaffen blijft een belangrijke investering die je best met kennis van zaken doet. Wij leggen je in deze blog uit hoe je bepaalt of een pand interessant is. Nog meer weten? In onze gratis investeringsgids ontdek je alle insider tips voor een succesvolle vastgoedinvestering!

Wat is een opbrengsteigendom?

Een opbrengsteigendom of beleggingspand is vastgoed dat je verhuurt en waar je inkomsten mee verdient. Het woord zegt het zelf: de bedoeling is om opbrengsten te genereren. Het doel is niet om er zelf te gaan wonen, je koopt het pand als investering. Denk maar aan een appartement, een woning of een vakantiehuis.

Zo bepaal je of een beleggingspand interessant is: 3 gouden regels

1. Zorg dat je aan het juiste adres bent

Locatie, locatie, locatie. Het is het eerste wat je hoort over een opbrengsteigendom. Misschien heb je al een appartement in het stadscentrum op het oog. In je hoofd vink je alle vakjes af. Een bushalte voor de deur: check. Een school op wandelafstand: check. Een ambachtelijke bakker om de hoek: check. Je berekent stiekem al je huurprijs en bent er zeker van: dit is een buitenkansje!

Maar laat je niet bij de neus nemen. Een populaire locatie is niet per se noodzakelijk voor een goed vastgoedrendement. Als je investeert in een toplocatie, is je beleggingspand duurder in aankoop. Met een lagere winst als gevolg. Om een hogere opbrengst te behalen, investeer je dus beter op een interessante locatie. Eentje waarvan je makelaar weet dat die binnen een paar jaar zal boomen. Een ligging die iets minder populair is, kan je vastgoed trouwens een hoger rendement opleveren. En laat dat laatste nu net je doel zijn!

2. Focus op een doelgroep

Investeren is als ondernemen. Je hebt steeds een duidelijke doelgroep voor ogen. Een specialist in maatpakken richt zich op modebewuste heren. De uitbater van een hippe interieurwinkel mikt misschien eerder op jonge koppels.

Net als een zaakvoerder, sta jij aan het roer van je kapitaal. Je beslist niet alleen waar je investeert, maar ook aan wie je verhuurt. Bepaal van tevoren een duidelijk omlijnde doelgroep met een grote vraag naar betaalbaar vastgoed. Als je graag wil verhuren aan jongere of oudere mensen, investeer je het best in een appartement. Verhuur je liever aan een gezin dat op zoek is naar een ruim woonhuis? Dan is een woning meer geschikt.

Hoor je het donderen in Keulen en heb je geen flauw idee hoe je een doelgroep bepaalt? Geen nood. Je immo-expert staat je bij met raad en daad.

3. Wat zijn de grote troeven?

Naar waar gaat jouw voorkeur uit? Een piepkleine garage waar je net je auto in kan parkeren? Of een ruimte waar je behalve je wagen ook een afvalcontainer, twee fietsen en je gereedschap in kwijt kan? Een woonkamer waar duisternis overheerst of een living waar het zonlicht letterlijk komt binnenvallen?

Juist, ja. Een woning met aantrekkelijke elementen scoort beter. Als je een goed rendement op je vastgoed wil, investeer je dus best in een opbrengsteigendom met één of meerdere unieke troeven.

Een tip? Steeds meer huurders verkiezen een energiezuinig pand. Future-proof vastgoed, duurzaamheid en comfort spelen steeds meer de hoofdrol.

Besluit je later om het beleggingspand opnieuw te verkopen? Een woonst met deze voordelen ligt bij een herverkoop beter in de markt. Dat komt het rendement op je vastgoed alleen maar ten goede!

Wat is een goed rendement op vastgoed?

Cash is king. Door je rendement te berekenen, weet je hoeveel het pand zal opleveren. Eerst en vooral bepaal je de huurinkomsten, hiervoor kan je makelaar een concrete inschatting geven. Daarna maak je een simpele rekensom: je deelt de huur door het totale aankoopbedrag. Gewoonlijk brengt vastgoed je een rendement op tussen de 3% en 5% inclusief een meerwaarde van 2%.

Meer weten over wat een goed rendement op vastgoed is? Je leest het allemaal in onze gratis investeringsgids!

Meer weten over investeren in vastgoed?

Ben je op zoek naar de juiste vastgoedinvestering op maat? In onze gratis investeringsgids delen we al onze insider tips zodat je een toekomst tegemoet gaat met meer financiële vrijheid!

In onze gratis investeringsgids leer je…

  • Wat de sleutels zijn tot succesvol investeren in vastgoed;
  • De voordelen van een beleggingspand;
  • Aan de hand van welke criteria je bepaalt of een opbrengsteigendom interessant is;
  • Wat een goed rendement op vastgoed is en hoe je het berekent;
  • Hoe je een geschikte huurder vindt.

Wil jij ook succesvol investeren in vastgoed?

Kom in één klik alles te weten over een succesvolle vastgoedinvestering

Over Seys Vastgoed

SEYS Vastgoed is expert als het gaat over investeren in vastgoed. Dankzij onze stevige kennis van de markt maken we van jouw investering een succesverhaal. Bij ons mag je rekenen op een snelle, efficiënte en zorgeloze koop. Wij zijn thuis in De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende en Bredene. Ook in de regio van Diksmuide helpen we jou succesvol investeren.

Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten