fbpx

Je huis vlot verkopen? Dat doe je met deze 4 onmisbare tips!

Je huis vlot verkopen Dat doe je met deze 4 onmisbare tips!_SEYS Vastgoed

De kogel is door de kerk, je wil je huis verkopen. Vooraleer je enthousiaste huizenjagers een kijkje laat nemen, is een grondige voorbereiding essentieel. Bang dat je iets over het hoofd ziet? Dankzij deze 4 onmisbare tips maak je alvast een goede start!

Hoe start ik met het verkopen van mijn huis?

1. Vraag de correcte prijs

Je wil je huis ongetwijfeld aan de maximale prijs verkopen. Maar wat is je woning waard? De vraagprijs hangt af van heel wat factoren. Zo zijn de huidige vastgoedmarkt, de intrinsieke waarde en de staat en de afwerking cruciale punten. Sla de plank niet mis door je huis te duur of te goedkoop in de markt te zetten. Vraag een gratis schatting aan bij je makelaar zodat je op de hoogte bent van de correcte waarde van je huis.

2. Wees administratief voorbereid

Je brengt de bal aan het rollen en de eerste geïnteresseerde meldt zich. Spannend! Uiteraard verwacht deze potentiële koper waardevolle informatie. Hoe energiezuinig is het pand? Zijn de elektrische installaties goedgekeurd? Moet hij rekening houden met asbest?

Goed geïnformeerde kopers zijn snelle beslissers. Door een nauwkeurige administratieve voorbereiding kan je deze vragen meteen beantwoorden en eventuele argumenten weerleggen. Wij leggen je alvast uit welke keuringsdocumenten en attesten verplicht zijn bij de verkoop van je huis. Zucht je bij deze eindeloze administratie? Geen nood, de juiste makelaar neemt deze stapel papierwerk uit handen.

3. Schoon, schoner, schoonst

Een eerste indruk maak je maar één keer. Omdat kopers op details letten, is het belangrijk om je woning – indien nodig – op te knappen. Laat ons beginnen met de buitenruimte.

De bezoeker moet bij aankomst overspoeld worden door het wauw-effect. Als hij een paadje bewandelt waarbij het onkruid hardnekkig tussen de tegels groeit, laat dat geen goed gevoel na. Om nog maar te zwijgen van een compleet overwoekerde voortuin.

Een verzorgd tuinpad, een propere voorgevel en een netjes afgereden gazon doen wonderen. Snoei de bomen en trim de planten. Maak van het terras of tuin een echte eyecatcher. Wat denk je van een extra bloemetje op de tuintafel?

Is de buitenkant in orde? Check! Tijd voor de binnenruimte. Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid wandelt de mogelijke koper door de voordeur. Om aan zijn hoge verwachtingen te voldoen, presenteer je een kraaknet en opgeruimd huis. Let erop dat de ramen, de keuken en de badkamer blinken. Dweil de vloer, berg de vuile vaat en handdoeken op, zorg voor een proper keukenwerkblad en laat geen vuile was rondslingeren. Ruim alle overtollige spullen op. Een koper heeft nood aan ruimte.

Beperk meubels, accessoires en persoonlijke zaken. Die gigantische familiefoto die doorgaans aan de muur prijkt, leg je eventjes in de kast. De koper wil zichzelf inbeelden in het huis. Dan is het beter om je even te ontdoen van persoonlijke spullen.

4. Herstel kleine gebreken

Zelfs de best onderhouden huizen vertonen tekenen van slijtage. Het is cruciaal om bij de voorbereiding van de verkoop alvast kleine herstellingen uit te voeren.

Ga na of alle verlichting werkt en herstel kapotte lichten. Zijn er lekkende kranen? Slepende deuren? Losse scharnieren van deuren of kasten? Kandidaat-kopers besteden hier extra aandacht aan. Hoe minder gebreken, hoe hoger het bod.

Je huis snel, efficiënt en zorgeloos verkopen?

Denk je eraan je huis te verkopen? Neem dan vrijblijvend contact op met SEYS Vastgoed. Wij bieden een snelle, efficiënte en zorgeloze verkoop. Een persoonlijke en professionele aanpak staat bij ons centraal. Met kantoren in Diksmuide en Koksijde zijn wij dé regiospecialist. Contacteer ons en wij komen graag langs voor een (vast)goed gesprek!Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten