fbpx

De woning van je dromen zoeken: zo ga je te werk

Sta je op het punt je woning te verkopen omdat je op zoek bent naar een nieuw stekje? Heb je plannen om te investeren in een tweede verblijf? Of woon je nog thuis en begint het te kriebelen om je vleugels uit te slaan? Zoeken naar een (tweede) woning is een fantastische stap. Maar vooraleer je start aan deze zoektocht, denk je best even na over hoe je hieraan begint. Wij helpen je graag op weg bij dit volgende hoofdstuk in je leven.

Tip 1: Check het financiële plaatje

Bepaal op voorhand je budget. Bekijk al eens je maandelijks inkomen en hoeveel je zelf kan inbrengen. Ga daarna langs bij een paar banken en bespreek jouw financiële mogelijkheden.

Hoeveel kan je lenen? Zo heb je een zicht op wat voor jou financieel haalbaar is en ken je de juiste prijsklasse.

Als je de oude, huidige woning niet op tijd verkoopt, wordt er mogelijks met een overbruggingskrediet gewerkt. Dat is een lening die de periode overbrugt tussen het moment van de verkoop en de aankoop.

Tip 2: Maak nieuwe vrienden

En dan bedoelen we niet dat je de lokale voetbalploeg moet uitnodigen. Hoewel we je natuurlijk niet tegenhouden. Nee, maak vrienden met de verschillende vastgoedmakelaars. Contacteer hen en maak een persoonlijke afspraak, zodat ze jou écht leren kennen. Zij zijn de regio-experten en brengen je op de hoogte van nieuwe panden. Zo kunnen zij je benaderen nog voor een huis op de markt staat.

Ga een stapje verder en volg je nieuwe vrienden via sociale media. Vastgoedkantoren zetten nieuwe huizen onmiddellijk online. Wie weet kom je tijdens het scrollen je droomwoning tegen!

Tip 3: Volg de checklist

Een huis kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Het is belangrijk dat je kritische vragen stelt over de bouwkundige staat. Is er een onderdak aanwezig? Hoe wordt er verwarmd? Wat zegt het keuringsverslag? We geven je alvast een uitgebreide leidraad zodat jij weet wat de cruciale aandachtspunten zijn. Dankzij onze checklist voor de aankoop van je droomwoning stel jij alle noodzakelijke vragen over de bouwkundige staat. Net zoals een echte vakman dat zou doen!

Tip 4: Snel wezen is de boodschap

Je hebt het misschien al ondervonden, maar snel wezen is de boodschap. In de huidige markt worden huizen razendsnel verkocht. Als je een pand ziet dat je interesseert, onderneem je dus best direct actie. Grijp je telefoon en bel naar je makelaar. Hij zal je gedetailleerd informeren over het pand.

Huizenjagers brengen vaak een bod uit nog voordat ze het pand hebben gezien. Heb je een pareltje op het oog? Twijfel dan niet en schakel snel.

Tip 5: Geef de moed niet op

Wat je ook doet, blijf niet bij de pakken neerzitten. Zoals er op elk potje een dekseltje past, bestaat er ook voor iedereen een geschikt huis. Zoek dus door tot je iets vindt.

Op zoek naar jouw droomwoning?

Ben je op zoek naar een nieuw stekje? Gelukkig sta je er niet alleen voor! SEYS Vastgoed is gespecialiseerd in de verkoop van residentieel vastgoed en tweede verblijven. Met kantoren in Diksmuide en Koksijde zijn wij actief over de volledige Westkust, de Polders en regio Oostende. Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal. Bekijk hier ons aanbod in woonvastgoed en bekijk hier onze woningen aan zee.Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten