fbpx

Je huis verkopen met of zonder vastgoedmakelaar? Dit zijn alle voordelen!

Je huis verkopen met of zonder vastgoedmakelaar is een beslissing die je het liefst zo zorgvuldig mogelijk afweegt. Ook al heb je de touwtjes graag zelf in handen, bij een succesvolle verkoop komt heel wat kijken. Denk maar aan het bepalen van de vraagprijs, de verplichte administratie en de doelgerichte publiciteit. Vandaar kiest de meerderheid van de verkopers ervoor om zich te laten begeleiden door een professional.

Waarom kiezen voor een vastgoedexpert? Wij sommen de voordelen van het verkopen van je woning mét en zonder vastgoedmakelaar voor jou op!

Voordelen huis verkopen ZONDER een vastgoedmakelaar

Geen makelaarskosten

Aangezien je de makelaar niet betaalt voor geleverde diensten, betaal je geen makelaarskosten.

Volledige controle over het verkoopproces

Doordat het proces in jouw handen ligt, heb je de volledige controle over de beslissingen. Je neemt alles voor je rekening. Denk maar aan het bepalen van de vraagprijs, het maken van publiciteit en het regelen van de bezichtigingen. Daarnaast onderhandel je over de prijs, controleer je de kredietwaardigheid van de potentiële koper en breng je het verkoopdossier in orde.

Verkoop op jouw tempo

Een makelaar wil het liefst zo vlot en efficiënt mogelijk je huis verkopen. Als je de verkoop zelf regelt, verloopt het proces volgens jouw eigen tempo. Jij plaatst het verkoopbord, bepaalt het tijdstip van de bezichtigingen en besluit wanneer de verkoop uiteindelijk doorgaat.

Je bent de specialist van jouw woning

Niemand kent de woonst beter dan jij. Het interieur heb je zelf geschilderd en je was erbij toen de keuken werd geplaatst. Je weet in welk hoekje van de tuin je het langst kunt genieten van de zon en dat het zoontje van de buren even oud is als die van de bezoekers. 

Voordelen huis verkopen MET een vastgoedmakelaar

Het bespaart je tijd en energie

De tijd gaat snel, gebruik haar wel.  Een huis verkopen zonder vastgoedkantoor betekent meer werk voor jou. Verdoe je kostbare tijd niet door te knoeien met advertenties en administratieve verplichtingen.

Ontzorgen administratieve rompslomp

Bij het verkopen van een huis komt heel wat administratie kijken. Een aantal formulieren moet je verplicht voorleggen. Denk maar aan de elektriciteitskeuring, de keuring van zonnepanelen, het stookolieattest, EPC, het bodemattest en stedenbouwkundige informatie. Ook materie zoals erfdienstbaarheden, verkooprechten en rooilijnplannen moeten geverifieerd worden. Kortom, het is een hele boterham aan administratieve verplichtingen. Een makelaar brengt deze documenten in orde vooraleer hij de woning te koop zet.

Verkoop je een appartement? Dan voert de makelaar een volledige inspectie uit van het gebouw. Zo controleert hij het reservekapitaal, het werkkapitaal, de geplande renovaties en de staat van de gevels en het dak.

Bezorgt deze administratie jou kopzorgen? Je bent niet alleen! Aangezien de wetgeving constant verandert, is vastgoed verkopen complexer geworden. Daarom kiezen veel mensen voor een makelaar. Zo ben je er zeker van dat alles volgens het boekje verloopt.

Aantrekkelijke professionele beelden

Beelden zeggen meer dan woorden. Om potentiële kopers te prikkelen, haalt de makelaar alles uit de kast. Een professionele fotograaf brengt je huis prachtig in beeld, eventueel met bijhorend filmpje. Daarnaast zorgen dronebeelden voor een unieke blik op het pand.

Doelgerichte publiciteit

Het is belangrijk om het perceel via verschillende kanalen onder de aandacht te brengen. Met een doordachte marketingstrategie bereikt een makelaar de juiste mensen. Voorbeelden zijn sociale media, advertenties op immosites, mailings, website, het uithangbord, …

Expertise en netwerk

Een makelaar is een expert in zijn vakgebied. Hij kent de woningmarkt het best. Dankzij jarenlange ervaring kan de deskundige goed inschatten hoe je pand het best presteert op de vastgoedmarkt. Zo ben je zeker van de beste prijs voor je pand!

Haal het maximum uit je huis met SEYS Vastgoed

Bij SEYS Vastgoed staat een persoonlijke en professionele aanpak centraal. Met gerichte reclame en aantrekkelijke publiciteit zetten we de troeven van je woning extra in de kijker. Dankzij ons breed netwerk en uitgebreid cliënteel schakelen we snel. Contacteer ons vrijblijvend en wij komen graag langs voor een (vast)goed gesprek!Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten