fbpx

7 tips om je verhuis zo goed mogelijk voor te bereiden

7 tips om je verhuis zo goed mogelijk voor te bereiden_SEYS Vastgoed

Een nieuw avontuur staat voor de (voor)deur en je wil natuurlijk dat dit soepel en zonder stress verloopt. Onder het mom van ‘een goede voorbereiding is het halve werk’, hebben we 7 handige tips voor je in petto. Zo maak je van deze verhuizing een succes. Lees snel verder!

1. Plan vooruit

Start met een realistische verhuisplanning waarin je elk detail in kaart brengt. Ons advies: begin vier weken van tevoren met inpakken. Neem elke dag wat tijd om een paar verhuisdozen te vullen en demonteer vooraf meubelen die je een tijdje kunt missen. Zo houd je de klus behapbaar en voorkom je last-minute stress.

2. Minimaliseer overbodige bagage

Laat je innerlijke Marie Kondo ontwaken en neem afscheid van overbodige spullen. Verkoop of schenk weg wat je niet langer nodig hebt. Een opgeruimd huis maakt niet alleen het verhuizen eenvoudiger, maar het legt ook de basis voor een frisse start.

3. Etiketteren, etiketteren, etiketteren

Het labelen van de verhuisdozen lijkt een evidente stap, maar toch is het onmisbaar. Schrijf duidelijk bij welke kamer de doos hoort en markeer breekbare inhoud. Indien mogelijk maak je een lijstje van wat er precies in elke doos zit. Dat maakt het uitpakken vlotter en het zorgt ervoor dat delicate spullen veilig aankomen.

4. Pak een essentiële doos in

Bereid een doos met essentiële items voor je allereerste dag in je nieuwe huis. Denk aan toiletspullen, een set schone kleren, je telefoonlader en belangrijke documenten. Vergeet ook geen snack die je uit het vuistje kan eten, want van verhuizen krijg je honger!

5. Meet grote meubels op

Meten is weten. Een cliché waar je bij een verhuizing niet aan ontsnapt. Weet je bijvoorbeeld al hoe die kolossale boxspring zijn weg naar de slaapkamer zal vinden? Meet de grootste meubels van tevoren op. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat uit elkaar moet en wat door die deur past. Je voorkomt een hoop duwen en trekken op de dag zelf.

6. Regel de administratieve kant

Denk aan de paperassen. Geef op tijd je adreswijziging door aan je werkgever, de bank, de school, de dokter en andere belangrijke contacten. En hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, vergeet je vrienden en familie niet! 

Schrijf je binnen de acht werkdagen in bij de dienst Burgerzaken van je stad of gemeente. Ook als je binnen dezelfde gemeente verhuist, moet je dit aangeven. Vergeet ook niet om je auto op je nieuwe adres in te schrijven.

7. Regel (professionele) hulp

Meer handen maken licht werk. Vraag op tijd aan vrienden en familie om een handje te helpen. Eventueel om kinderen of huisdieren op te vangen, maar ook om fysiek bij te springen. Overweeg professionele hulp voor het zwaardere werk. Een verhuisbedrijf met ervaren verhuizers zorgt ervoor dat al je spullen veilig op hun nieuwe bestemming belanden.

Over SEYS Vastgoed

Zo snel mogelijk genieten van je nieuwe woonst? SEYS Vastgoed begeleidt en ondersteunt je tijdens het hele proces. We halen alles uit de kast om de zoektocht naar je droomwoning vlot, efficiënt en zonder zorgen te laten verlopen. Een persoonlijke en professionele aanpak staat altijd centraal. 

Met kantoren in Diksmuide, Koksijde en Oostende zijn wij actief over de volledige Westkust en de Polders. Neem vrijblijvend contact met ons op.Recente Blogposts

Bereken eenvoudig de prijs

Bij SEYS vastgoed kunnen we heel snel schakelen en direct opstarten. Dat is een extra service die we bieden voor mensen die snel & vlot willen verkopen. Alles start met een juiste waardebepaling van uw eigendom. 

Download de documenten